Waar moet ik op letten bij het kopen van een prepaid simkaart?

iphone 6

De vraag die in de titel van dit artikel staat is een vraag die veel mensen zichzelf stellen als zij overwegen om een prepaid simkaart te kopen. Welke eigenschappen van een prepaid simkaart zijn goed om naar te kijken en welke providers zijn voor de juiste consument het voordeligst. Prepaid simkaarten worden door verschillende aanbieders aangeboden, maar welke nu precies het goedkoopst is, is nu natuurlijk de vraag.

Waar moet ik op letten als ik een prepaid simkaart ga kopen?

De meeste consumenten die een prepaid kaart zoeken gaan direct kijken naar de aanschafprijzen van de simkaarten en welke simkaart de laagste bel- en sms prijs heeft. Dit is echter iets minder belangrijk dan het product zelf. Het product zelf (de kwaliteit van het netwerk van de telecomprovider) is in principe het belangrijkste aspect bij de aanschaf van een nieuwe simkaart. Een voorbeeld: je kiest voor de goedkoopste simkaart en je belt dus echt voor een habbekrats. Natuurlijk prettig, maar als dit bellen over een slecht netwerk is en het lastig is om de andere persoon te verstaan heb je niet zoveel aan een goedkope simkaart. Tip; kijk dus altijd eerst naar het netwerk van de desbetreffende provider. Prepaid simkaarten vergelijken is daarom erg belangrijk.

Naar welke tarieven moet ik kijken om de prijzen van providers te vergelijken?

Om te beginnen is het goed om te kijken naar je eigen belgedrag. Stel voor jezelf vast hoeveel minuten je per maand belt, hoeveel je sms’t en hoeveel je gebruik maakt van het mobiele netwerk (indien je hier gebruik van maakt). Door middel van een simpel rekensommetje kun je hierna kijken welke provider het goedkoopst is. Let wel op de kosten voor het mobiele internet. Deze verschillen nog steeds erg veel per MB of per constructie.

iPhone 6Telefoon met abonnement

abonnementbelleniphoneprepaid simkaart

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wij gebruiken cookies voor de volgende redenen:

Functioneel Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)

Statistieken Voor analyse doeleinden om de website te verbeteren (vereist)

Social Media Voor het laten functioneren van like buttons

Advertenties Om bij te houden welke advertenties je al hebt gezien en hoe vaak

Interesses Om informatie en advertenties zoveel mogelijk te laten aansluiten bij je interesses

Verwijder je cookies uit je browser dan kan je keuze niet worden herkend en zal je opnieuw over het gebruik van cookies worden geïnformeerd en om toestemming worden gevraagd.

Sluiten