Drie nieuwe iOS 9 features die je nog niet kent

iphone 6

iOS 9 heeft geen grote veranderingen doorgevoerd zoals iOS 8 maar er zijn wel veel nieuwe features toegevoegd. Veel van de features borduren voort op het succes van iOS 8. De verbeteringen zijn echter niet altijd direct te merken. Dit komt doordat het veel subtiele updates zijn. Dit betekent dus niet dat ze niet veel waarde hebben. De features van iOS 9 dragen veel bij aan het verbeteren van de prestaties van het besturingssysteem.

Terug naar de vorige app

In iOS 9 is het mogelijk om snel terug te gaan naar de app die voor het laatst gebruikt wordt. Hierdoor hoef je niet meer eerst terug te gaan naar het Homescherm om vervolgens weer de laatst gebruikte app te kiezen. Als je een app geopend hebt, kun je via de statusbalk snel terug naar de vorige app. Als je bijvoorbeeld in een Whatsapp gesprek een link opent, wordt Safari geopend. Als je weer terug wilt naar Whatsapp, kun je dit doen via de statusbalk.

Instellingen zoeken

De Instellingen app van iOS wordt veel gebruikt. Vanuit deze app kunnen alle instellingen aangepast worden. Er zijn veel menu’s en submenu’s waardoor het soms zoeken is naar de juiste instelling die aangepast moet worden. In iOS 9 is het zoeken in de Instellingen makkelijker met de nieuwe zoekfunctie. Aan de bovenzijde van de Instellingen app is nu een zoekveld zichtbaar. Vul hier de zoekopdracht in om sneller de instelling te vinden die aangepast moet worden.

Wijzigingen ongedaan maken door te schudden

Het is al langer mogelijk om wijzigingen ongedaan te maken door te schudden. Het was echter nog niet mogelijk om dit uit te schakelen. Veel gebruikers vonden het irritant dat steeds de Shake to Un do pop-up per ongeluk tevoorschijn kwam. Deze functie kan nu uitgeschakeld worden zodat de pop-up niet meer per ongeluk naar voren komt.

AppsiPhone 6Software

ios 8ios 9iphone

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wij gebruiken cookies voor de volgende redenen:

Functioneel Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)

Statistieken Voor analyse doeleinden om de website te verbeteren (vereist)

Social Media Voor het laten functioneren van like buttons

Advertenties Om bij te houden welke advertenties je al hebt gezien en hoe vaak

Interesses Om informatie en advertenties zoveel mogelijk te laten aansluiten bij je interesses

Verwijder je cookies uit je browser dan kan je keuze niet worden herkend en zal je opnieuw over het gebruik van cookies worden geïnformeerd en om toestemming worden gevraagd.

Sluiten