Apple blijft winst maken

iphone 6

Ook afgelopen kwartaal zag Apple weer zijn winstaandeel op de smartphone markt stijgen. Apple is slechts verantwoordelijk voor 14,5 procent van de totale smartphone verkoop. Toch zag het bedrijf het winstaandeel stijgen tot wel 94 procent. Qua verkoop staat het bedrijf achter Samsung op de tweede plek, toch is de winst dankzij de iPhone een stuk groter. Dit heeft Apple vooral te danken aan de hoge verkoopprijs die het hanteert voor de verkoop van de iPhone. Samsung verkoopt zijn gemiddelde telefoon voor zo’n 180 dollar terwijl de prijs voor de gemiddelde iPhone prijs op 670 dollar ligt. Apple boekt steeds hogere winsten terwijl Samsung het vanaf 2013 steeds slechter doet op de smartphonemarkt. Volgens analisten hebben naast Samsung ook onder andere BlackBerry, Sony, HTC en Lenovo moeite om hun high-end smartphones te laten aanslaan.

Ceo van Apple, Tim Cook, meldt dat de goede cijfers vooral zijn te danken aan de iPhone 6 (Plus) en de nieuwe succesvolle iPhone 6S (Plus). De iPhone 6S werd in het eerste weekend dat het toestel in de winkel lag al 13 miljoen keer verkocht. Daarbij stapten er de afgelopen tijd ook steeds meer Android gebruikers over naar de iPhone. De vraag naar de iPhone 6S zou wel minder zijn dan verwacht. Volgens analisten van Credit Suisse heeft Apple bestellingen voor nieuwe onderdelen verlaagd met 10 procent omdat de vraag lager is dan verwacht. Een reden daarvan zou zijn dat er te weinig apps zijn die gebruik maken van de 3D Touch functie in het nieuwe toestel. Deze vernieuwing zou juist moeten zorgen voor meer verkopen. Volgens analisten zou het aantal iPhone gebruikers blijven stijgen de komende jaren.

iPhone 6ReparatieSoftwareTelefoon met abonnement

appleiphone 6telefoon

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wij gebruiken cookies voor de volgende redenen:

Functioneel Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)

Statistieken Voor analyse doeleinden om de website te verbeteren (vereist)

Social Media Voor het laten functioneren van like buttons

Advertenties Om bij te houden welke advertenties je al hebt gezien en hoe vaak

Interesses Om informatie en advertenties zoveel mogelijk te laten aansluiten bij je interesses

Verwijder je cookies uit je browser dan kan je keuze niet worden herkend en zal je opnieuw over het gebruik van cookies worden geïnformeerd en om toestemming worden gevraagd.

Sluiten